Snowboard i Europa

Er man snowboardfrelst og vil ut og utforske de ulike fjelltoppene her i Europa, har man en rekke alternativ å velge mellom. En stor del av kontinentet vårt er dekket med flotte, hvite fjell der hundretusener av mennesker nyter snøen hvert år når sesongen er i gang. Alpene er selvsagt det mest populære stedet å reise til, med løyper for alle og enhver.

Davos i Sveits, Chamonix i Frankrike, St. Anton i Østerrike – er du klar til å bruke en del penger på en skihelg, er dette stedene å dra. Ja, det er ganske dyrt å leie seg ei hytte på fjellet. Ja, skipasset er enda dyrere enn her hjemme i Norge. Ja, maten og alkoholen på fjellet er minst like dyr som i Norge. Men opplevelsen er ubeskrivelig og vil minnene vil vare livet ut.

Vil du stå på snowboard i Europa uten å bruke en liten formue på noen få dager, finnes det dog alternativ. Bulgaria er mest kjent som en sommerdestinasjon, men om vinteren våkner fjellene til live – Bansko er et populært sted å stå på snowboard i Europa med lave priser på det aller meste. Monterosa i Italia er også populært. Kanskje ikke like billig som Bansko, men dette er jo Alpene! Mange snowboardelskere vet at prisene daler så fort man kommer seg over grensa mellom Sveits/Frankrike og Italia. Italienerne tilbyr mange løyper og god vin for en slikk og ingenting, i hvertfall sett i forhold til deres nordlige naboer.