Snowboard i Asia

De færreste tenker kanskje på Asia som en vinterdestinasjon for skifrelste mennesker. Ja, Thailand og Sri Lanka kan ikke by på noen snødekte fjell, det er sikkert og visst. Derimot har man gigantiske fjelltopper i Japan med flotte løyper for alle og enhver, samt enkelte fjell i Sør-Korea og Kina man kan prøve seg på. Til og med Mongolia har sine fjell der snøen legger seg om vinteren!

Som du sikkert allerede gjettet, er Kina og Mongolia budsjettvarianter der man kan tilbringe en fantastisk skiuke for en slikk og ingenting. Japan kan skryte av Niseko United, der du kan freeride mens du beskuer den verdenskjente vulkanen Fuji. Tomamu-fjellet i Japan er et annet fjell med flotte løyper der tusenvis av snowboardere er å finne hver vinter. Ser du etter sted å freestyle, kan Ishiuchi Maruyama by på en av de beste halfpipene i verden. Sør-Korea tilbyr 18 forskjellige løyper på High 1 Resort, der VM i alpint ble avholdt for noen år siden.

Røde og svarte løyper i massevis, men ganske stive priser og en kort sesong skremmer snowboardere bort. Nanshan Ski Resort i Kina strekker seg nesten to kilometer oppover, og har en rekke spennende løyper for snowboardelskere. Kun en times kjøring fra Beijing og med veldig lukrative priser – Nanshan er en ukjent perle i Asia for de som liker snowboard.