Konkurranser i alpint

Verdenscupen i alpint er noe av det heftigste man kan følge med på. Tøffe karer og kvinner konkurrerer i de fire mest ekstreme vintersportene der ute, nemlig utfor, super-G, storslalåm, slalåm og kombinert.

Vinneren av hver av disse stikker av med viktige poeng som deretter brukes til å regne ut vinneren av den sammenlagte gullmedaljen. Om du tror at Aksel Lund Svindal kan klare gullet igjen, kan det raskt lønne seg å sette noen kroner på ham. Betsafe har vanligvis gode odds på verdenscupen, som forresten strekker seg fra oktober til mars hvert eneste år. Nå er det noen år siden godeste Lasse Kjus satte bena sine på profesjonell snø, men nordmenn er stadig i teten om gullmedaljene.

Vil du få med deg de siste nyhetene i alpintverden kan NRKs resultatsider anbefales på det sterkeste , mens VG er best på selve nyhetene fra idretten.

Slalåm og storslalåm er de langsommere grenene i Verdenscupen, mens super-G og utforkjøring er de raskeste og dermed de farligste. Utfor er den soleklare favoritter blant mange skielskere, på grunn av de sinnsyke hastighetene som kombineres med farlige svinger og stup. Hvert eneste år kan man se farlige fall og mislykkete forsøk på å bli best i test – ofte kan slike ulykker resultere i at utøveren legger skiene på hylla. Vi kan bare håpe på at Verdenscupen kommer tilbake til Lillehammer igjen, i mellomtiden får vi nøye oss med turer til Sveits og Frankrike de kommende årene. Det går mot farlige tider – sleng deg på mengden av skiinteresserte tilskuere og ta en tur til fjellet i år!