Holde seg i form i løpet av sommeren

Er man et vintermenneske, kan man så vidt holde seg når snøen begynner å dale. Snowboard, alpint, langrenn, akebrett – uansett hva det måtte være man foretrekker, gleder man seg til vinteren. Når snøen begynner å smelte, kan mange få panikk.

Hva skal man gjøre om sommeren, når skisesongen er over? Mange velger å slippe kontrollen på formen og ligge i en park hele sommeren mens man venter på den første snøen. Akkurat som sommermennesker legger på seg flere kilo fett etter juletiden, legger mange vintermennesker på seg unødvendige kilo om sommeren.

De som velger å holde seg i form gjennom sommeren, gjør dog én ting rett – ved å holde seg aktiv og i form, blir de raskere klare for de svarte løypene igjen om vinteren, samtidig som tiden går raskere og vinteren er tilbake rimelig fort. Vil man holde seg i form gjennom sommeren for deretter å dra rett tilbake til fjellet når skisesongen er i gang, må man passe på å trene de samme musklene som ellers.

Beina er her viktigst, og selvsagt kondisjonen. Fotball er veldig god trening for skifolk, siden beina og balansen trenes. Sykling og svømming er også veldig gode alternativ – sistnevnte sørger for at alle musklene holdes aktive samtidig som kondisen trenes maksimalt.